Pas godt på din tandprotese

Her er nogle gode råd til hvordan, du plejer og beskytter din tandprotese.

Børst din protese grundigt hver morgen og aften med en rigtig protese-tandbørste og et specielt protese-rensemiddel, der ikke skader protesen. Almindelig tandpasta med slibemiddel må ikke benyttes på tandproteser, da den almindelige tandpasta ridser protesen, så den bliver sværere at holde ren for mad og tandsten. Gummer og gane børstes med en blød tandbørste, så du stimulerer blodcirkulationen.

Klinisk Tandtekniker Ann Højbert Grindsted Billund Ølgod VandelHvis du har en delprotese, er det vigtigt, at bøjler og tænder holdes rene, så du undgår caries i bøjletanden.

Særlig vanskelige belægninger og tandsten kan være svære at fjerne uden at beskadige protesen. Kontakt din kliniske tandtekniker for rensning og polering af protesen.

Din protese kan gå i stykker, hvis du taber den. Undgå dette uheld ved at fylde lidt vand i håndvasken, når du skal rengøre den – så protesen lander blødt. Er uheldet alligevel ude, så kontakt din kliniske tandtekniker Ann Højbert.

Din mund og slimhinder forandrer sig med alderen. Det betyder, at protesen mister sin pasform. Hvis ikke protesen justeres, kan du få tale- og tyggebesvær. Er du uheldig, kan du få tryksår, svampeinfektioner og muskelproblemer. Derfor anbefaler jeg et årligt eftersyn af din tandprotese.